Când auzim despre o firmă că există pe piață de vreo sută de ani, ne gândim instinctiv că vinde calitate. Că oferă lucruri sau servicii ireproșabile. Că este în permanentă conexiune cu cea mai nouă tehnică. Iar obiectivul site-ului nostru fiind tocmai prezentarea tehnologiei de taiere cu jet de apa este evident că urmează ceva din acest domeniu. Și ne vom referi la „DavidAllenCompany”, o firmă care creează (și) pardoseli decorative. Iar câteva din cele mai frumoase lucrări sunt realizate prin tehnologia de taiere cu jet de apa. Așa cum veți vedea în imaginile următoare.
„David Allen Company” a apărut în 1920, la început prelucra marmura în obiecte comerciale. Pardoseli și holuri pentru clienții avântului american al acelei perioade. Treptat, s-a specializat doar în produse de o excelentă calitate artistică. La DAC lucrau în general artiști. Graficieni, arhitecți, sculptori. Însă esteții, vorbim despre boemi la general, de obicei mor de foame.
Cam în vremea când tehnologia de taiere cu jet de apa apărea pe piața comercială, adică a produselor manufacturiere destinate pieței de consum, DAC a făcut una dintre cele mai inteligente mișcări ale sale.
Se spune că noutățile tehnologice, fluxurile informaționale distrug firmele vechi. Așa se spunea și despre cei de la DAC, că water jet cuttingul le va năclăi business-ul. Atunci, în 1986, conducerea companiei, familia Allen, l-a angajat ca manager pe Phil Halcomb.
Noul manager nu era un nimeni în prelucrarea marmurei și a pardoselilor decorative. Cunoștea suficient de bine secretele materialelor compozite și combinate. El însuși condusese cu real succes, vreme de 25 de ani, firma sa de prelucrare a pietrei ornamentale. Principala lui calitate era însă viziunea. A intuit imediat că prin tăierea cu jet de apă se puteau face lucruri frumoase și prin urmare bani.
Lui Phil Halcomb îi plăcea să joace golf. La întâlnirile lui cu jucătorii (mai) avuți ai Americii nu contenea să facă reclamă propriilor produse, îi determina „să vadă măcar” ce se poate face prin tăierea cu jet de apă abrazivă, cât de fine sunt tăieturile, cât de precise sunt îmbinările. Organiza campionate și strângea fonduri pentru burse și evenimente caritabile.
Acum, managerul a murit. După atâția ani de business în marmură și pietre decorative.
Unii cred și credeau că David Allen Company se va duce în jos.
Paul Wilson lucra în compartimentul de creație. El a primit sarcina de a conduce mai departe atelierul de fabricație prin tăiere cu jet de apă. Paul Wilson spune: „Prin această tehnologie putem face lucuri deosebite. Unele nu le puteam face deloc, altele cu foarte mare greutate. Prin tăierea cu jet de apă dăm productivitate, calitate și prețuri mai accesibile produselor noastre.”
Ca să ai succes într-o afacere care produce și/sau comercializează lucruri de o frumusețe deosebită, trebuie să ai spirit antrepenorial. În același timp, spiritul comercial nu poate exista și nu se poate dezvolta fără ca acesta să manevreze lucruri vandabile. Respectiv un cumul de calități: frumos, practic, ieftin… în proporții variabile, dependente de utilitatea finală a produsului.
Așadar, urmașul lui Halcomb, Paul Wilson are o viziune care înseamnă continuitate. Excelență și rafinament.